Alla inlägg den 20 juli 2009

Av Äggdonation - 20 juli 2009 21:05

För en vecka sedan var jag till specialistmödravården på Danderyds sjukhus - jag har en reumatisk sjukdom. Efter att ha pratat en lång stund enades vi om att det vore bra att avsluta med ett ultraljud. När jag gjorde det senast, i vecka 7, syntes ett pickande hjärta och läkaren trodde att det var ett foster men han var inte säker. Nu gjorde läkaren ultraljud från magen och upptäckte ett foster. Men är det inte två? sa jag. Nej, det där är huvudet och det andra är kroppen, sa hon. En varelse som bestod av två "runda cirklar" som satt ihop var vad jag såg, 5 centimeter långt plus ben. Resterna från foster nummer två syntes. Men sörj inte för det, tyckte hon. Nej, jag sörjer inte för egen del, men för barnets hade det varit bra med ett syskon. Så tyckte hon att jag skulle få se den röra sig (nu låg den alldeles stilla) så hon tryckte lite på magen och Vips! så sprattlade den till. Det var magiskt. Den där rörelsen gjorde det så mycket verkligare.


Nu i snart vecka 13 ska jag/vi på inskrivning på MVC, första tiden de hade, det är ju semestertider. Nu vill jag bara att några veckor till ska gå fort och att jag ska få gravidmage. Vad jag har är mest en gasmage och en liten rundning bara jag ser.


Ps allihop. Kan ni inte välja att man kan kommentera era inlägg direkt? Man vill så gärna se sina små kommentarer i skrift på en gång. 

Av Äggdonation - 20 juli 2009 19:05

Nu är äntligen Knoll och Tott på plats... två embryo som var av topp kvalitét. De är 0,1 mm stora! Det ena är 7 celligt och det andra 9 celligt. Det var inga diskussioner om vi skulle sätta in ett eller två utan hon hade nästan bestämt innan att vi skulle sätta in båda två. Det ville ju vi också så det passade oss bra.

Nu har vi tre kvar i frysen.

Jag fick ett nytt piller som jag ska ta på kvällen, förutom de andra två som jag redan äter. Äter ni också dem?


Det verkar vara så olika från par till par om man läser på FamiljeLiv och här om hur det går till. Men det är väl bra!

Nu ska jag bara njuta och gulla med de små... vi har haft fantastiska dagar här i Riga, varit i stan och ute vid havet och badat. Åker gärna tillbaka och de på kliniken har varit underbara!

Ovido - Quiz & Flashcards